Olet tässä: Etusivu / Henkinen kasvu ja itsetuntemus / Heräämisprosessi – haasteet ja mahdollisuudet
Heräämisprosessi – haasteet ja mahdollisuudet

Heräämisprosessi – haasteet ja mahdollisuudet

Näinä aikoina yhä useampi havahtuu tiedostamaan ympäristössään sekä suhteessa itseensä vallitsevia kehityskohteita. Tietoisuuden lisääntyessä läsnäolo suhteessa muihin ihmisiin sekä elämän vaihtuvissa tilanteissa vahvistuu. Autenttinen läsnäolo on ihmisyyttä parhaimmillaan. Tuossa olotilassa tunnistaa tunteensa, mielensä liikkeet sekä kehon tarpeet mitään kieltämättä ja tarvittaessa esim. voimakkaatkin tunteet voi kanavoida tuolloin rakentavasti. Läsnäolo ja tiedostaminen vaativat kurinalaisuutta. Jo pitkään on tietyissä “piireissä” puhuttu henkisestä heräämisestä ja toisissa evoluutiosta. Itse puhun heräämisprosessista ja aktivoinnista, jonka tarkoituksena herättää ihmiskunta todelliselle ihmisyydelle tässä uudessa ajassa ja muistamaan sen mitä, mistä ja miksi olemme.

Eternal fire by Maindo

Eternal fire by Maindo

Oma heräämisprosessini käynnistyi voimakkaasti vuonna 2008 erään kohtaamisen myötä. Olen lapsesta asti ollut auki henkisyydelle ja kotikasvatuksestani johtuen myös hengellisyydelle. Muistan aistineeni lapsuudessani herkästi mm. muiden ihmisten tunnetiloja ja energiatasoja sekä erilaisten hyvien ja ei niin hyvien entiteettien ja hahmojen läsnäolon, olentojen, joita voidaan kutsua suojelusenkeiliksi, enkeleiksi, ufoiksi, oppaiksi ja edesmenneiksi hengiksi ja jotkut kutsuvat niitä mielikuvituksen kohteiksi. Jossain vaiheessa kävi niin kuin kävi, että humpsahdin järjestelmämme ”putkeen” ja tietoisuuteni ja eräänlainen herkkyyteni aistia, ”nähdä”, verhojen taakse hävisi – olin kuin eräänlainen zompie suorittamassa elämää ja jotain sellaista, joka tuntui velvollisuudelta ja epäluonnolliselta. Läpikäymäni työuupumuksen jälkeen havahduin ja halusin muuttaa elämääni, sillä tunsin, etteivät asiat olleet, kuten niiden kuuluisi olla. Uhrasin kaiken sen, mikä oli tuonut vuosia turvaa ja sukelsin muutaman vuoden kestäneeseen elämänkriisiin löytääkseni itseni. Haasteita tulvi pilvinpimein suhteessa itseeni ja ympäristööni. Halusin löytää totuuden, halusin tiedostaa, halusin olla enemmän läsnä, halusin olla terveempi ja tasapainoisempi sekä löytää todellisen itseni ja todellisen rauhan. Ja tämä kaikki vaati minulta rohkeutta jättää menneisyyteni taakse ja kantaa vastuuta omista valinnoistani sekä tuntikausia henkisen kirjallisuuden ja materiaalien opiskelua sekä meditointia ja todellista itsekuria sekä omien kasvukohtien tiedostamista. Ja näin vuosien jälkeen olen vieläkin prosessissa ja tunnustan, että tulen olemaan kasvuntiellä niin pitkään kuin henki minussa pihisee, mutta pikkuhiljaa hyvää tulee – johdatuksen ääntä kuunnellen.

Herätys… sanoi sielu ja ihmistaso joutui turbulenssiin

Useimmat henkisen heräämisen kynnyksellä olevat saavat sykäyksen omaan todelliseen kasvuunsa jonkinasteisen kriisin kautta. Kyseessä voi olla esimerkiksi läheisen kuolema, sairaus, onnettomuus, menetetty työpaikka tai voimakkaita tunteita herättävä ihmissuhde. Prosessin tarkoitus on aktivoida solumuistia ja käynnistää yksilö avautumaan omalle johdatukselleen sekä todelliselle ihmisyydelle. Todellisella ihmisyydellä tarkoitan tässä tuntevaa ja tunteillensa auki olevaa, mielensä voiman tiedostavaa, kehonsa tarpeita huomioivaa ja toisinaan ”erehtyvää” sekä elämän mysteereille avoinna olevaa elämistä. Ihmisyys tuo todellinen lahja, joka on vallan ja kontrollin kautta kadonnut suorittamisen analyyttiseen maailmaan, jonka jatkuva kilpailullinen luonne on vetänyt tunnekylmän varjonsa siinä elävän lämmön ylle. ”Etkö jaksa suorittaa, no ei kuule hättää mittään – ota energiajuomaa tai jotain muuta piristettä ja jatka suorittamista kaikissa asioissa ja tee kaikkea sellaista suorittamalla, josta et nauti, et edes hevon sellaisen verran. Vai niin, ja nyt kävi niin, että tuli loppuunpalaminen, no ei kuule hättää mittään – ota pilleri ja toinen, niin turrutetaan se kaikki, mikä sussa on luonnollista ja viestii siitä, missä olet menossa itsesi suhteen.” – Siis näin se vaikuttaa nykyisin olevan asioiden laita, mutta onneksi jotkut heräävät ennen kuin napsivat itsensä turtaksi pillereillä.

Monet heräämisprosessinsa kynnyksellä olevat ja sitä läpi käyvät saattavat vaikuttaa ympäristön mielestä melkolailla vinksahtaneilta tai eksyneiltä (vaikka itse asiassa ovat löytämisen kynnyksellä) ja useimmiten heidät voitaisiin diagnosoida erilaisin persoonallisuushäiriöin. Lisäksi joillakin saattaa olla taipumusta erilaisten päihteiden käyttöön, sillä olo saattaa hetkittäin olla sietämätön mm. egon ja mielen käydessä taistoa johtajuudessa sielun aina hetkittäin kuiskatessa sanomaansa ja yrittäessään johdattaa yksilöä autenttisuuteen.

Photo from awakeninlove.com

Photo from awakeninlove.com

Hyvin usein heräämisprosessissa olevan mieli saattaa hetkittäin vaikuttaa kuin psykoottisen, bipolaarisen tai jopa skitsofreenisen potilaan mieleltä. Tämä johtuu siitä, että useimmat avautuessaan omalle henkiselle kehitykselleen saavat hetkittäin kerrallaan aimo annoksin henkistä tietoa itseensä sekä samalla avautuvat vahvemmin erilaisten henkien, entiteettien yms. vaikutukselle. Ja, kuten tietokoneeseen uutta ohjelmaa ladatessa saattaa hetkittäin käydä niin, että kone saattaa esimerkiksi sekoilla, jumittaa tai rebootata. Tästä johtuen monilla saattaa niin sanotusti flipata mieli laidasta laitaan. Ja ehdottomasti oman heräämisprosessin aikana on hyvä tiedostaa, missä menee itsensä suhteen, jos vain suinkin pystyy. Tämä ei kuitenkaan mahdollista ellei ole tietoinen omista tunteistaan ja sen kautta heräävistä signaaleista, jotka viestivät siitä, että onko hetkellisesti tarvetta kliinisiin tai vaihtoehtoishoitoihin. Jotkut eri egonsa tasot ylittäneet ja heräämisprosessissa olevat konsultoivat yhtä tai useampaa terapeuttia, mutta valitettavan usein henkisissä piireissä ei muisteta myös mielen tarvetta ymmärtää asioita, jolloin käy se, että tunteitakaan ei käsitellä riittävän hyvin. Vaikka henkinen tieto lisääntyy, niin samassa on huomattavaa se, että aika useat etääntyvät todellisesta ihmisyydestä ja ihmisenä olemisesta. Miten sitten löytää tasapaino?

Tietyt haasteet tuodaan yksilön elämään, jotta vanhat haavat ja epäterveet ajatuskaavat sekä tunnereaktiot tai traumat voitaisiin parantaa.

Heräämisprosessissa kaikki ihmisyydentasot joutuva putsauksen alle samoin kuin ego sen monine kasvoineen. Monet joutuvat kiinni mielen luuppeihin – solmuihin, joka tekee sen, että sama kaava saattaa toistua useaan otteeseen oli sitten ajatus-, toimintakaavasta tai elämäntilanteesta. Tietyt haasteet tuodaan yksilön elämään, jotta vanhat haavat ja epäterveet ajatuskaavat sekä tunnereaktiot tai traumat voitaisiin parantaa. Osa ihmisistä kuitenkin jää egonsa nujertamana seisomaan hataralle alustalle, jonka seurauksena syntyy helposti erilaisia pieniä tai suuria ongelmia esim. mielenterveydellisiä ongelmia, jotka toki ovat aina voitettavissa pienemmällä tai isommalla työllä. On tärkeää tiedostaa, että kaikkia asioita mieli ei tule koskaan ymmärtämään niin pitkään kuin sillä on tarve kontrolloida kaikkea. Tiedostava mieli on avoimempi, mikäli se sallii sen, että on olemassa asioita, jotka ylittävät ihmisen päiväymmärryksen. Ihmisen todelliseen luontoon kuuluu pienen mysteerin säilyttäminen, vaikka aina on asioita, jotka on hyvä tietää ja joita kohti pyrkiä.

Mikäli mieli laajenee ymmärtämään jotain uutta se pitää hetken sitä koko totuutena, kunnes se jatkaa taas matkaa etsimään uusia totuuksia. Näin myös toimii mieli sen terveessä muodossa, jota voidaan verrata lapsen mieleen – lapsi tutkii ja on avoin maailmalle. Aikuisen jatkuva tarve vakuuttaa egonsa pohjalta jonkin asian todeksi tai epätodeksi olevaksi estää usein sen, ettei aikuinen jatka löytämistä, koska syystä tai toisesta ajatukset ovat hyvin pinttyneitä (usein pelosta) ja ihminen jää oman mielensä orjaksi. Mutta mitä tapahtuukaan heräävälle ja laajenevalle mielelle? Se alkaa purkaa vanhoja kaavoja ja aktivoida uusia toimivampia kokonaisuuksia, minkä johdosta ihmisen mielen ja aivojen toiminta muuttuu. Joka kerta, kun mieli käsittää ja sisäistää uuden asia, se on kattanut ikään kuin tuon tiedon pohjalta uuden alueen. Vähän kuin tutkimusmatkailija aikoinaan löytäen uusia maa-alueita ihmeteltäväksi, sellainen on myös heräämisprosessissa olevan mieli. Ja mitä tapahtuu tutkimusmatkailijalle, kun hän löytää uuden maan… Hän hehkuttaa siitä kaikille kuin se olisi ainoa maa koko maankamaralla. Näin käy usein myös uutta tietoa sisäistäneelle. Toisinaan joillekin käy valitettavasti niin, että sitten ikään kuin jumitetaan niissä ensimmäisissä maissa eikä uskalleta tai osata liikkua enää muualle.

Luonnollisesti ihminen tutkii ja oppii sekä ymmärtää ympäristöään suhteessa itseensä tutkimalla. Nykyisin harmillisen usein ihmiset eivät enää nuoruutensa jälkeen etsi ja siksi eivät myöskään löydä. Tai jos löytävät he jumittavat vain ja ainoastaan siinä, mitä ovat löytäneet. On hyvä uskaltaa tutkia, silti itseään menettämättä. Siis todellista itseään menettämättä ja se on myös niin, ettei todellista itseään voi koskaan menettää. Itsensä voi kyllä luulla menettävänsä, mutta sen minkä heräämisestään johtuen menettää ei ole koskaan ollutkaan autenttista. Ja moni, joka herää ja astuu autenttisuuteensa saattaa löytää niin paljon sellaista, johon ei ole tottunut, että se voi aluksi paitsi järkyttää yksilöä myös tämän läheisiä. On hyvä tietää, että tässäkin tapauksessa kyseessä on ainoastaan mielestä, joka järkkyy sen alituisesta tarpeesta lokeroida asioita, mikä usein estää luonnollisen kasvun ja totuuden kohtaamisen. Jossain vaiheessa jokainen kuitenkin tulee ennemmin tai myöhemmin näkemään ja näyttämään aidot kasvonsa sekä näkemään ympäristönsä juuri sellaisena kuin se todella on. Heräämisen ja tiedostamisen suurin este on ihminen itse ja pelko siitä, että saattaisi löytää itsestään jotain sellaista, jonka kanssa ei pystyisi elämään. Ihminen siis aika pitkälti pelkää itseään, mutta kun tämä pelko voitetaan voi yksilö avautua omalle todelliselle olemiselleen ja kohdata kasvunpolkunsa ilolla ja puhtaalla seikkailumielellä.

Vinkkejä ja muistutuksia heräämisprosessin tueksi

Jos olet heräämisprosessisi alussa kehotan sinua viettämään aika ajoin aikaa itseksesi ilman TV:tä, puhelinta, sosiaalista mediaa yms. ja viipymään luonnossa päivittäin lyhyenkin hetken tekemättä yhtään mitään – olet vain ja nökötät kiven päällä tai puiston penkillä. Hiljaisuus avaa sinua kuulemaan. Vaikuta ja verkostoidu sellaisten ihmisten kanssa, joiden seura resonoi sinulle samalla tiedostaen, että voit oppia paljon muilta itsestäsi ja vice versa silloinkin, kun seura ei olisikaan juuri “samaa maata” tai “samalla aaltopituudella”. Suosittelen lukemaan ja hakemaan intuitiivisesti tietoa. Monia hyviä kirjoja on saatavilla ja Googlen ihmeellisestä maailmasta löytyy vähän kaikenlaista kaikille, joten intuitiivisesti skannaamalla on hyvä edetä. Tunnistat kyllä milloin lukemasi tai kuulemasi puhuttelee sinua sen oikean resonanssin pohjalta. Lisäksi pyri kehittämään mieltäsi ja avartamaan sitä. Harjoittele mielenhallintaa ja läsnäolemista, vaikka ne eivät olekaan maailman helpoimmat tehtävät eivätkä yhdessä yössä opittavia, mutta harjoittelu tekee mestarin – sanotaan. Negatiiviset ajatukset kannattaa kumota tiedostamalla se, etteivät ne ole lähtöisin luonnollisesta olemisestasi, sillä elämä pyrkii aina eteenpäin eikä estämään sitä. Mielen negatiivisuus sabotoi luonnollista elämändraivia sekä vie paitsi energiaa myös estää sinua tarttumasta niin haasteisiin kuin nauttimasta mahdollisuuksistasi sekä iloitsemaan sinulle annetusta lahjasta – elämästäsi. Jos tiedostat ajattelevasi negatiivisesti voit kumota ajatuksen positiivisella affirmaatiolla tai esim. pitämällä ranteessasi kuminauhaa, jota näpäytät kevyesti negatiivisen ajatuksen ilmaantuessa. Hakeudu tarvittaessa ammattiapuun oli kyse millaisesta avuntarpeesta tahansa ja kun olet rehellinen itsellesi tiedät kyllä milloin tarvitset apua. Mikäli jokin asia tai tilanne alkaa ylivoimaisesti hallita sinua ja elämääsi on syytä vähintäänkin konsultoida sopivaa asiantuntijaa. Lisäksi pyri tunnistamaan kaikki tunteesi ja opettele kanavoimaan niitä rakentavasti kohdistamatta niitä kehenkään toiseen ihmiseen. Kukaan ei ole vastuussa tunnereaktioistasi, etkä sinä ole uhrina elämässäsi.

Pidä huolta kehostasi ja jaksamisestasi. Vaikka sanotaan, että paheiden määrä on vakio, niin pyri tunnistamaan milloin todella kyseessä ovat itseinhosta johtuvat ja elämääsi sabotoivat tavat. Ravitse kehoasi monipuolisesti ja hyvin, lepää ja liiku riittävästi. Kuuntele kehosi luonnollisia tarpeita. Pyydä tarvittaessa neuvoa esim. ravitsemusterapeutilta tai personal trainerilta. Tunnista milloin sinulla on jossakin ihmisyydentasossasi energiavajetta ja korjaa se sopivalla metodilla – ruualla, levolla, mielenhallinnallisella menetelmällä esim. meditoinnilla, positiivisilla affirmaatioilla tms. Pyri pois energiavampyyrismista (kun et esim. lepää riittävästi tai syö riittävän hyvin olet jo energiavajeessa, joka alkaa aiheuttaa energiavapyyrismiä joko itsesi tai ympäristösi suhteen). Ota vastuu itsestäsi sekä valinnoistasi ja sitä kautta vastuu elämästäsi. Tiedä, että aina on apua saatavilla ja aina on joku, joka ajattelee vähintäänkin lähes samanlailla kuin sinä. Ja tosiaan muista kyseenalaistaa asioita, kuten mielesi negatiivisia liikkeitä, jotka aiheuttavat pelkoa sekä jännitystä kehossasi – pelko ei ole luonnollinen tunne. Pyri siis kohtaamaan pelkosi sekä nousemaan niiden yläpuolelle.

Photo from imgfave.com

Photo from imgfave.com

Tiedosta, että kun prosessoit paljon uutta tietoa, se myös vaatii enemmän energiaa ja sitä kautta voi olla, että saatat toisinaan olla hyvinkin väsynyt. Lepää tällöin. Tulet saamaan erilaisia merkkejä, jos olet tietoinen ympäristöstäsi ja tulet huomaamaan, milloin olet murtamassa jotakin kaavaa (toiminnallista tai ajatuksiin pohjautuvaa kaavaa tai avaamassa tunnelukkoa) tai tietoisuutesi läpimurron harjanteella. Tiedä, että juuri silloin sinua haastetaan myös eniten ja jopa paradoksaalisesti elämäsi kaikilla osa-alueilla. Maailmankaikkeudella on välillä hyvinkin erikoinen huumorintaju.

Totuus vahvistaa aina itsensä…

Usein suurimmat haasteet tuodaan juuri silloin, kun olet ylittämässä jotain merkittävää rajaviivaa ja tämä saattaa näyttäytyä elämässäsi suurena epätoivona. Muista, ettet ole koskaan yksin ja silloin juuri on syytä löytää sellaisia toimintatapoja ja uusia ajatuskaavoja, jotka tukevat tuota läpimurtoa. Suurin haasteesi voi olla myös suurin siunauksesi ja voimavarasi tulevaisuudessa. Rukoileminen, positiiviset affirmaatiot, luonnossa liikkuminen, meditatiiviset harjoitukset ja urheilu ovat myös erinomaisia keinoja vahvistaa haasteista ylipääsemistä. Älä unohda pyytää tarvittaessa apua. Äläkä pelkää tuomituksi tulemista, sillä se mitä joku sinusta ajattelee on sen ihmisen oma asia, eikä sinun. Usko itseesi, hanki tietoa ja pidä kaikki aistisi avoimina. Totuus vahvistaa aina itsensä… siis ihan aina.

-Maindo xxx

%s Maindo Andem

Scroll To Top