Olet tässä: Etusivu / Henkinen kasvu ja itsetuntemus / Kehollisuus / Ihmeen öljyt vol. 1 – kookosöljy
Ihmeen öljyt vol. 1 – kookosöljy

Ihmeen öljyt vol. 1 – kookosöljy

Olen noin vuoden verran käyttänyt pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa. Entisenä päivittäis- ja luksuskosmetiikan suurkuluttujana voin sanoa kokeilleeni lähes kaikkea mahdollista niin ihon kuin hiusten hoitoon liittyen. Kemia kiinnosti minua jo nuorena, mutta jostain syystä en vaan osannut lukea käyttämieni purnukoiden ja putiloiden tuoteselosteita ja niinpä käytin tai itseasiassa suurkulutin vuosikausia tuotteita, joiden sisältämät ainesosat tekivät kaikkea muuta kuin hyvää iholleni, keholleni ja yleisesti terveydelleni. Silmäni ovat avautuneet monessa suhteessa ja kun havahduin jonkin asteisesta horroksesta aloin todella ymmärtää, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää. Suoristin ja värjäsin hiuksiani todellisilla myrkyillä, jotka polttivat päänahkani, käytin ihollani sekä hiuksissani päivitäin tuotteita, jotka sisälsivät mineraaliöljyn erilaisia johdannaisia, parabeenejä, titaanioksidia jne. Heitettyäni vuosi sitten noin puolitoista tusinaa erilaisia tuotteita roskikseen ja otettuani enemmän selvää asioista päätin, etten tietoisesti laittaisi sisäisesti tai ulkoisesti kehooni mitään sellaista, joka tekisi hallaa elimistölleni.

Iho on ihmisen suurin elin ja sen tärkein tehtävä on suojata kehoa ja näin ollen on välttämätöntä, että sitä hoidetaan. Kaikki sellainen, mitä iholle laitetaan tulisi lähtökohtaisesti olla mahdollisimman puhdasta ja parhaimmillaan syötäväksikin kelvollista. Hurahdin mm. kookosöljyyn täysin viime vuoden lopussa ja se onkin ollut siitä lähtien yksi ihon- sekä hiutenhoidon kestosuosikeistani. Kookosöljy sopii mainiosti myös ruoanlaittoon ja syötäväksi sellaisenaan esimerkiksi leivän päällä tai ihan vaikka lusikalla. Lisäksi kookoksen tuoksu ja maku ovat mielestäni valloitavia.

3696_kookos_375

Kuva osoitteesta: www.fit.fi.

Kookosöljy koostuu pitkälti tyydyttyneistä rasvahapoista, joista lauriinihappoa (n. 50 %) on eniten. Kookosöljyn terveysvaikutuksista on kiistelty ja mm. Helsingin Sanomomissa julkaistiin 26.9.2013 vähemmän mairitteleva artikkeli, jossa öljyn todellisista tervesyvaikutuksista ei mainittu kun ohimennen. Keholla kookosöljy toimii erinomaisena kosteuttajana ja suojana. Lisäksi kookosöljy pehmentää ja ravitsee ihoa sekä hiuksia ja se sisältää pienen suojakertoimen. Kookosöljyn sisältämän rasvahapon, lauriinihapon, hyvistä puolista mainittakoon lisäksi sana antiseptisyys. Kookosöljyä voi käyttää esim. kainaloilla deodorantin tavoin ja iholla pienten haavojen hoitoon. Toki on otettava huomioon, että olemme jokainen yksilöitä ja se mikä toiselle toimii ei välttämättä toimi toiselle. Kuitenkin suosittelen kokeilemaan kookosöljyä vaikka parin kuukauden verran ihon- ja hiustenhoidossa.

virilo

Olen testannut useampaa kookosöljymerkkiä ja kokenut mm. Virilon, Tropicain, BioPlanèten ja Dr. Goergin tuotteet laaduikkaimmiksi.

Kookosöljyn kosmeettisia käyttöesimerkkejä:

  • kosteusvoiteen tavoin koko keholle (voit myös sekoittaa useampia öljyjä keskenään, kuten manteli- ja arganiaöljyä)
  • huulirasvana
  • erinomainen kasvojen ja meikin puhdistukseen
  • deodoranttina (toiset lisäävät sekaan ruokasoodaa ja/tai perunajauhoja), josta ohje löytyy tätä linkkiä klikkaamalla
  • hierontaöljynä
  • hiusten hoitoon öljyhoidon tavoin tai hiusten pesun jälkeen hiuksiin jätettäväksi
  • haavojen ja pienten nirhaumien hoitoon

Kookosöljy muuttuu nestemmäiseksi iholla ja noin 25 asteen lömpötilassa sekä levittyy hyvin keholle. Öljyn imeytyminen keholle vaihtelee ihon ja hiusten kuivuudesta riippuen, joka kannattaakin ottaa huomioon (aamukiireessä huonosti imeytyvä rasva ja silkkipaita ei ole paras yhdistelmä :D).

Lisätietoa kookosöljystä löytyy esimerkiksi Kookosravinnon nettisivuilta ja täältä.

 

-Maindo xxx

%s Maindo Andem

Scroll To Top