Olet tässä: Etusivu / Henkinen kasvu ja itsetuntemus / Kehollisuus / Ihmeen öljyt vol. 2 – arganöljy
Ihmeen öljyt vol. 2 – arganöljy

Ihmeen öljyt vol. 2 – arganöljy

Arganöljy eli ihme-eliksiiri sisältää runsaasti erilaisia ravintoaineita ja sitä on sanottu öljyistä täydellisimmäksi. Öljy valmistetaan Marokossa kasvavan arganpuun pähkinöistä ja erityisestä kasvualueestaan johtuen, arganöljy onkin yksi maailman harvinaisimmista öljyistä. Tämä lähes 200 vuotiaaksia elävä puulaji (Argania Spinosa) vastustaa hyvin kuivuutta ja kasvaa hyvin vaikeissakin olosuhteissa. Nyttemmin uhanalainen ja Unescon suojelema arganpuu kasvoi vielä kymmeniä vuosia sitten koko Pohjois Afrikassa. Arganöljyä voidaan käyttää niin  sisäisesti kuin ulkoisestikin, vaikkakin se on ollut erityisesti kosmetiikkateollisuuden viimeisimpiä “villityksiä”.

Sisältämänsä korkean E-vitamiini- ja antioksidanttipitoisuudestaan sekä ihoa uudistavien ominaisuuksiensa vuoksi arganöljy sopii esimerkiksi arpien ja akne-ihon  hoitoon sekä pienten juonteiden tasoittamiseen. Öljyä voidaan käyttää myös nivelkipujen hoitoon ulkoisesti. Kookosöljyä jonkin verran arvokkaampi ja paremmin imeytyvä arganöljy soveltuu erinomaisesti myös hiusten ja erityisesti päänahan hoitoon, sillä öljy mm. ravitsee ja korjaa.

images

Kuva osoitteesta: www.uusimusta.fi

Annoin muutama kuukausi sitten ystävälleni pienen näytteen arganöljystä ja kehoitin häntä laittamaan sitä kasvoihin sekä silmänympärysiholle yöksi. Pari päivää myöhemmin hän soitti minulle ja sanoi kutakuinkin näin: “Mitä ihmeen öljyä annoit mulle – se on ihanaa”. Ystäväni kertoi, että hänen ihonsa oli  elävöityneen näköinen ja juonteet olivat hieman himmentyneet. Enkä ihmetellyt, sillä omakohtainen kokemukseni on ollut juurikin samanlainen. Olin jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen, että wawawiuwau, kun poskeni olivat kuin vauvan siloiset pakarat ja silmien ympärysiho oli tasaisempi. Lisäksi olen käyttänyt öljyä haavojen hoitoonkin sekä arpien häivyttämiseen. Öljy on koostumukseeltaan nestemmäistä ja tuotteena riittoisaa, vaikkakin näytän olevan aikamoinen läträäjä tuotteessa kuin tuotteessa, heh. Öljyä myydään yleisesti mm. hyvin varustetuissa luontaistuotekaupoissa ja isommissa tavarataloissa, kuten Stockmannilla sekä ekomarketeissa, kuten Ruohonjuuressa ja Ekolossa. Keskimääräisesti putilo öljyä kustantaa 15-20 euroa ja myydään 50 tai 100 ml:n koossa toki jos on todellinen suurkuluttaja, niin kannattaa pullo hankkia ruokaöljyhyllystä. Valmistajasta riippuen tuotteissa saattaa hintaerojen lisäksi olla joitakin laatueroja, joten kannattaa ostohetkellä hieman haistella ja tarkastella öljyn koostumusta, mikäli mahdollista. Aganöljy on väriltään kellertävää.

lataus (1)

Alkuperäinen kuva osoitteesta: w-fi.encolo.com

Argan öljyä voidaan siis käyttää monipuolisesti ja niinpä seuraavaksi hieman käyttövinkkejä:

  • kasvojen iholla päivä- ja yövoiteen tavoin
  • silmänympärysiholla yöksi (päivällä saattaa olla liian rasvainen ja mahdolliset silmämeikit saattavat lähteä karkuteille)
  • arpien ja haavaumien hoitoon
  • palaneen  ja akneihon hoitoon
  • hiuksiin ennen ja jälkeen shampoopesun (voit laittaa öljyn päähän 20 minuutiksi vaikuttamaan ennen shampoopesua; jos käärit pyyhkeen päähän ja pääset vaikka saunaan, niin öljyn sisältämät ihmeaineet 😉 imeytyvät paremmin)
  • hierontaöljynä
  • kipeiden nivelien hieromiseen (esimerkiksi jotkut reumapotilaat ovat käyttäneet tuotetta kipujen lievittämiseen)

Jos haluat lukea hyvän artikkelin tähän aiheeseen liittyen, löytyy se klikkaamalla tätä ja lisätietoa tästä ihmeen öljystä löydät osoitteesta www.arganoljy.fi.

 

-Maindo xxx

ps. päivitys 6.8.2020 –  osoitteesta https://www.globeauty.co.za löytyy hyvin kirjoittettu artikkeli aiheesta. Kannattaa tsekkata.

%s Maindo Andem

Scroll To Top