Olet tässä: Etusivu / Elämäntapa ja inspiraatio / Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä

Joka vuosi 6.12. mietin monia asioita ja sitä mitä sana itsenäisyys minulle merkitsee. Ajattelen isovanhempiani ja heidän vanhempia ja kaikkea sitä mitä he joutuivat nuorina menneiden sotien aikaan kokemaan. Niin monet asiat jäivät puhumattomiksi ja monet tunteet sanoittamattomiksi. Ja, vaikka heitä nimitämme sankareiksi, niin ymmärrämmekö tarpeeksi? Miksi tarvitsemme sotia ja ketkä todella seisovat niiden takana? On aika herätä näkemään, mitä kulisseissa tapahtuu.

Maamme parempaa tulevaisuutta rakentaneet isovanhempamme olivat sankareita ja sisukkaita sellaisia, mutta myös sodan uhreja ja niin olemme myös jälkisukupolvet – sitä on välillä vaikea tunnustaa… Kun katsomme tämän hetkistä tilannetta ja kysymme rehellisesti itseltämme ja toisiltamme voimmeko me hyvin yksilöinä ja kansana, niin silloin saamme rehellisen vastauksen.

Itsenäisyys tarkoittaa vastuullisuutta eikä vastuun sysäämistä itseltä pois. Itsenäisyys tarkoittaa kunniallisuutta ja arvokkuutta sekä monien menetyksien hintaa. Mutta samaan aikaa itsenäisyys on saavutus ja se on vaativaa työtä ja todella tärkeää sellaista. Itsenäisyys on kiitollisuutta. Itsenäisyys on hyvinvointia, joka on syntymäoikeutemme ja hyvinvointia, joka antaa itsestään ensisijaisesti lähellä auttaen. Itsenäisyyttä varten joutuu taistelemaan sisäisesti, mutta ulkoinen taistelu on ristiriitojen, ahneuden ja vastuun siirron lopputulos. Puolustus on ainoa oikea taistelun syy ja paras hyökkäys ja silloin kun sitä tarvitaan, niin sisu – se suomalainen sisu ja sisäinen itsenäisyys ovat vastuunottaneen parhaat menetelmät, sillä….

Itsenäinen ihminen: ei korruptoidu, ei pelkää vaan rakastaa, omaksuu muutoksen, taistelee kunniansa ja rakkaittensa tähden, pitää huolta hyvinvoinnistaan, on lempeä ja rakastava, muttei ei ole manipuloitavissa eikä missään nimessä anna minkään järkyttää tasapainoa, sillä itsenäisyys merkitsee hänelle rohkeutta, joka on järeä kuin vuori.

Itsenäinen ihminen ottaa vastuun päätöksistään ja niiden seurauksista eikä ole kenenkään ovimatto, joka ei huonollakaan hetkellä luovu missiostaan olla olemassa sitä varten miksi hän syntyi.

Itsenäinen maa on kuin itsenäinen ihminen ja tulisi myös olla sitä. Tämä on syytä muistaa tänään, kun juhlimme Itsenäistä Kotimaatamme Suomea. Suomi syntyi 101-vuotta sitten itsenäiseksi monien uhrauksien, tuskan, kyynelten ja traumojen kautta, jotta meillä ja tulevilla sukupolvilla olisi tulevaisuus. Nyt meidän sukupolven tehtävä on parantaa nämä sukupolvelta toiselle siirtyneet traumat, jotta voimme antaa hyvän tulevaisuuden seuraaville sukupolville. Kun parannamme itsemme parannamme myös menneen ja ne syvät haavat, jotka ovat pitkään olleet lähes vereslihalla. (tätä on vaikeaa tunnustaa, mutta näin se on). Tänään kun juhlimme itsenäisyyttä osoittakaamme samalla kunnioituksemme heille, jotka eivät ole täällä enää tekemällä päätös antaa itsellensä ja toisille lupa voida paremmin – nyt on aika parantua ja parantaa.

Hyvää Itsenäisyyspäivää 2018 rakas synnyinmaa ja sen kanssamatkaajat! Muistakaa keitä olette ja miksi!

-Maindo

%s Maindo Andem

Scroll To Top