Olet tässä: Etusivu / Henkinen kasvu ja itsetuntemus / Kumppanuudesta
Kumppanuudesta

Kumppanuudesta

Vietin joulun isoäitini luona ja poikkeuksellisesti satuin katsomaan televisiota. Silmiini osui Eliittikumppanit -treffipalvelun mainos, jossa lupailtiin korkeatasoista kumppanuutta ja seuraa. Pari päivää myöhemmin kävin kaupassa ja siellä tarjottiin sinkuille mahdollisuutta löytää seuraa sinkkuostoskoreja mainostamalla. Ja siitä se ajatus tämän artikkelin kirjoittamisesta sitten vahvistui.

 

Single or... Photo by Maindo

Single or… Photo by Maindo

Kävimme pyhien aikana isoäitini kanssa useamman kerran keskustelua kumppanuudesta. Isovanhempani tapasivat samalla kadulla kuin, missä he saivat asua yhdessä myös isoisäni viimeiset elinvuodet. Pari vuotta sitten leskeksi jäänyt isoäitini, 85 vee muisteli sitä, kuinka isoisäni pyysi nuorta naista hyppäämään kyytiinsä ajaessaan lava-autollansa rantatietä pitkin ja nähdessään elämänsä naisen kävelemässä tienreunustaa. Siitä hetkestä kaksikon tiet olivat erottamattomat ja 64 vuotta vierähti niin, että erossa oltiin kuulemma vain kaksi päivää. Isoäitini muisteli myös sitä, miten heillä oli vahva telepaattinen yhteys ja niin perustavanlaatuiset arkiaskareet kuin isommatkin päätökset sujuivat vaivattomasti ja jos ei telepaattisesti niin sanallisesti. Riitojakaan ei kuulemma paljon ollut vaikka pieniä erimielisyyksiä olikin silloin tällöin. Molemmat tukivat toisiaan. Rakkautta riitti ja riittää edelleen. Niin – sielunkumppanuus on juuri tuollaista. Ihanaa ymmärrystä ja vahvaa yhteyttä sekä parhaimmillaan harmoniaa. Kumppanuutta, jossa molemmat tuovat omat vahvuutensa suhteeseen.

Kun puhutaan kumppanuudesta, niin minulle nousee ajatuksia muustakin kuin parisuhteesta, seurustelusta ja avioliitosta. Sana kumppanuus tuo minulle ensimmäisenä mieleen sanat: rinnalla kulkeminen, uskollisuus, luottamus, rehellisyys, tasa-arvo, kunnioitus, tasapaino, ystävyys, intiimisyys, läheisyys, vapaus, sitoutuminen ja kasvaminen. Ajattelen omia kokemuksiani ja voin liittää sanaan kumppanuus myös sanat sielu, jumalallinen ja ultimate.

 

Sielunkumppanuus on upea asia ja osalla ihmisistä on onni kokea sellaista kumppanuutta tässä elämässä.

Kuten aiemmin olen kirjoittanut mm. artikkelissani Parisuhteet ja muut ihmissuhteet peilit sisimpäämme, koen että jokainen ihmissuhde tuo meistä esille erilaisia aspekteja, puolia itsestämme, jotka meidän on helppo hyväksyä ja toisia, joita meidän on sitten vaikeampi kohdata.

Sielunkumppanit ilmaantuvat elämäämme, kun olemme henkisesti riittävän kehittyneitä vastaanottamaan sellaista rakkautta, jota tuon suhteen kautta voidaan jakaa. Sielunkumppanit useimmiten edeltävät ultimate kumppaneiden kanssa solmittavaa kumppanuutta, joka eroaa hieman edellä mainitusta. Sielunkumppanuus on juuri sellaista kumppanuutta, jota ainakin naisille syötetään tarinoin ja kuvin lapsuudesta asti. Monet tavoittelevat vähintään juuri sellaista upean ja ihanan prinsessa & prinssi sadun tapaista elämäntarinaa, joka päättyy useimmiten “and they lived happily ever after” -onnellisesti.  Sielunkumppanuus on upea asia ja osalla ihmisistä on onni kokea sellaista kumppanuutta tässä elämässä.

Alkuperäinen kuva: Google Edited by Maindo

Alkuperäinen kuva: Google

Totuus on kuitenkin se, että jokainen suhde oli kyse sitten millaisesta, on juuri sellainen, joka kulloisellakin henkisen kasvumme hetkellä on tarpeellinen. Toki voimme vetää puoleemme myös sitä, mitä haluamme ja varsinkin tällä hetkellä, kun manifestaatiot siitä “unelmien” kumppanista ovat todella mahdollisia. Koska kaikki on energiaa – värähtelyä, vedämme puoleemme sitä mitä itse värähtelemme. Jos sinulla on vahva visio jostakin ja tunnet sen sisälläsi, niin tulet vetämään tämän puoleesi tavalla tai toisella. Useimmiten ajattelemme, että se mitä haluamme on se mitä tarvitsemme. Saatat haluta kauniin ja edustuskelpoisen naisen, joka on hyvä tekemään ruokaa ja oikea kuumakissa tai miehen, joka on komea ja rikas sekä atleettinen ja rakastava adonis. Voit hyvin suurella todennäköisyydellä onnistua saamaan kaiken mitä toivotkin, jos visiosi ja tunteesi ovat linjassa toistensa kanssa.

 

Vuorovaikutus ja kohtaamiset ovatkin merkittävä osa ihmiselämää ja ihmisyyttä.

Kertauksena haluan kuitenkin muistuttaa, että kaikki mitä haluamme ei ole sitä, mitä tarvitsemme. Luomme usein mielessämme valmiin kuvan ihanteestamme, joka edustaa ulkoisesti haluamaamme. Ja sitten on ne odotukset. Ihmiset, etenkin naiset luovat paljon odotuksia ja jolleivät ne sitten täytykään, niin voi sitä pettymyksen määrää. Kyynel. Kun yksilö tapaa sen henkilön, joka muistuttaa ulkoisesti sitä ihannetta, jonka on muodostunut pääsääntöisesti ympäristön vaikutuksen kautta, alkavat odotukset kasvaa. Mikäli kohdattu kumppaniehdokas ei olekaan täysin sitä, mitä on odotettu, niin sitten erityisesti naisilla alkaa mieli laukkaamaan ja sitten kumppania pyritään tarvittaessa mukauttamaan toivottuun muottiin. Ja tästä se “ilo” sitten syntyy. Draamaa, draamaa ja draamaa. Energiasyöppöyttä kaikki harrastavat aina hetkittäin jollakin tasolla. Ja nyt eritoten naiset lukekaa tämä loppuosa tarkkaan: Draaman kautta syötetään emotionaalista kehoa eli tunnekehoa. Tunnekeho on erinomainen johdattaja ja toisinaan tunteisiin on luottamista, toisinaan ei. Intuitio kyllä välittyy tunnekehon kautta, mutta draamalla ei ole mitään tekemistä intuition kanssa, vaan se liittyy sabotaasiin sekä energiasyöppöyteen. Draama saattaa liittyä myös suhteisiin, joissa on vahva sielunyhteys. Yleisesti draama voidaan rinnastaa suhteisiin, joiden tarkoituksena on opettaa mm. omasta voimasta, luottamuksesta, irtipäästämisestä ja yleisesti rakkaudesta itseä kohtaan. Joten, miten olisi: vähemmän sabotaasia ja enemmän rakkautta – vähemmän epäluottamusta ja enemmän korkeimman johdatusta.

 

Kuva: Google

Kuva: Google

Uskon, että jokainen on ainakin, jossain elämänvaiheessa miettinyt, että voi kun tuo toinen muuttuisi. Ja uskon, että jokainen tietää totuuden – ainoa kohde, joka on muutettavissa ja jota edes kannattaa lähteä muuttamaan on yksilö itse. Nyt en tarkoita kuitenkaan, etteikö asioihin voi vaikuttaa, mutta on hyvin suositeltavaa katsoa peiliin erityisesti jokaisen draaman hetkellä ja miettiä, mitä suhteen avulla halutaan kertoa tässä ja nyt.

Treffeillä on kiva käydä ja on mukava tavata uusia ihmisiä. Vuorovaikutus ja kohtaamiset ovatkin merkittävä osa ihmiselämää ja ihmisyyttä. Se on yksilöstä kiinni, millaisen suhteen toisen ihmisen kanssa kulloinkin muodostaa – meille jokaiselle on annettu vapaa tahto. Korkeatasoinen deittiseura illallisen merkeissä tai ihana kohtaaminen sinkkukorien kanssa kaupankassalla ei tule varmuudella lupaamaan onnellista loppua, mutta antaa toki mahdollisuuden siihen. Mikäli kumppani valitaan ulkoisten tekijöiden ja fyysisen vetovoiman perusteella unohtaen ihmisyyden syvemmät tasot, jotka ylittävät kaiken näkyvän, voin sanoa, että suhde tulee olemaan 99 % todennäköisyydellä vaikea. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö se olisi merkittävä ja kasvattava suhde. Uskoit sitten kohtaloon tai et, on kahden ihmisen välisessä kumppanuudessa kyse paljosta muusta kuin ulkoisesta tai ulkopuolelta ohjatusta asiasta. Kun kaksi sielua tunnistavat toisensa, ovat ne vähintään hetken yhtä. Sielunkumppanit ovat hyvin lähellä toisiaan sielullisesti ja siksi myös hyvin usein kohdatessaan tässä maailmassa rakastuminen tapahtuu ensisilmäyksellä eikä tässä ole kyse ulkoisista tekijöistä, vaikka en toki väitä, etteikö niillä voisi olla merkitystä.

 

Elämän varrella henkinen kasvu on välttämätöntä eikä sitä voi mitenkään poissulkea, oli suhde millainen tahansa.

Jumalalliset kumppanuussuhteet voivat kestää hetken kohtaamisesta koko loppuelämän. Nämä voivat olla täysin platonisia tai sitten intiimejä suhteita, jotka opettavat hyvin paljon yksilöä henkisesti kasvattamalla. Kasvu voi tapahtua ilon tai haasteen kautta, mutta jokaisessa tilanteessa taustalla on sama tarkoitus – opettaa yksilöä rakastamaan itsensä eheäksi. Suhteessa kuin suhteessa kyse on rakkaudesta, joko sitä on tai ei. Jokaisen suhteen tarkoitus on auttaa ihmistä tunnistamaan se, milloin rakkautta ei ole itseä kohtaan ja toimia tarpeen mukaan. Jumalalliset suhteet voivat parhaimmillaan hyvinkin katalyyttisesti aktivoida tuntemaan suurta rakkautta itseään ja muita kohtaan.

Ultimate kumppanuus on samantyyppistä kuin sielunkumppanuus pienellä tai jos totta puhutaan suurella haasteella maustettuna, sillä ultimate kumppani edustaa sinua – ihan joka aspektia sinusta, peilaamalla sitä kaikkea, mitä olet ja mitä et suostu katsomaan. Yhteys tässä kumppanuudessa on vahva ja loputon. Tämä toinen ihminen on sinä ja sinä hän. Fyysinen vetovoima ultimate kumppaneiden välillä on vahva, mutta ei perustu pelkästään sille. Dynamiikka parisielujen välillä on pallotteleva ja saattaa vaikuttaa toisinaan järjettömältä ja pinnalliselta, vaikkakin tämä yhteys on pohjimmiltaan hyvin opettavainen. Ultimate kumppanin kanssa muodostunut liitto on erittäin henkinen ja katkeamaton. Vain jos molemmat ovat henkisesti riittävän kypsiä, kestää tämä kumppanuus kaikki ne erot ja ne suhteet, joita erojen välillä on muodostunut sekä ne kasvukivut, joita tuo suhde synnyttää. Lopullinen liitto ja yhteensaattaminen voi tapahtua ainoastaan, kun nämä kaksi ovat kohdanneet ja löytäneet itsensä sekä poistaneet elämästään kaikki sellaiset epäterveet toiminta- ja ajatusmallit, jotka ovat periytyneet heille sukupolvien kautta sekä muodostuneet heille ympäristön välityksellä. Ultimate kumppanuus on hetkittäin hyvin vaikeaa ja sydäntä raastavaa kumpanuutta. Samalla suurempaa rakkautta, jota ultimate kumppanuus tarjoaa, ei voi kuvitellakaan.

 

Kuva: Google

Kuva: Google

Kumppanuus, oli se sitten mitä sortimenttia tahansa, on hyvin tärkeää. Elämän varrella henkinen kasvu on välttämätöntä eikä sitä voi mitenkään poissulkea, oli suhde millainen tahansa. Jokaisessa suhteessa on kuitenkin hyvä punnita, mikä on tervettä ja mikä ei. Lisääkö kumppanuus rakkautta vai estääkö se sitä? Tavoittelit millaista seuraa, suhdetta tai kumppanuutta tahansa, niin aloita aina ensin itsestäsi ja ole sinä itsesi ensimmäinen ja paras seura, suhde ja kumppani. Jos koet tarvitsevasi jotain itsesi ulkopuolelta täyttämään elämääsi, mieti mikä sen kaipuun todella aiheuttaa. Jokaisella on hetkiä, jolloin kaipaa läheisyyttä ja kosketusta – toisen ihmisen ehdotonta läsnäoloa, mikä on täysin luonnollista ja ihmisyyttä parhaimmillaan. Mutta jos et anna itsellesi tarvitsemaasi läheisyyttä, kosketusta ja ehdotonta läsnäoloa, niin kuinka sitten voisit saada sitä itsesi ulkopuolelta?

Kumppanuus on kultaa, mutta kun koet sen ensin itsessäsi, voi siitä muodostua platinaa.

Johan oli sananparsi… <3

 

-Maindo xxx

%s Maindo Andem

Scroll To Top