Olet tässä: Etusivu / Elämäntapa ja inspiraatio / Oi ihana autuus – luonto ja kauneus
Oi ihana autuus – luonto ja kauneus

Oi ihana autuus – luonto ja kauneus

Olen viettänyt nyt pari päivää Lintulan Pyhän Kolminaisuuden ortodoksisessa nunnaluostarissa Heinävedellä talkoolaisen elämää ja voin sanoa, ah autuus. Upea Itä-Suomalainen miljöö vehreän luonnon muodossa saavat sielun ja mielen lepäämään.

Aamuvarhaisella herännyt talkoolainen saa halutessaan aamupalan ja illallisen jälkeen sielunhoitoa myös ortodoksisen liturgian muodossa. Itse entisenä luterilaisena ja tällä hetkellä mihinkään kirkkoon liittymättömänä liikutuin ortodoksisen kirkkosalin pienten yksityiskohtien lisäksi myös jumalanpalveluksien kauneudesta.

Kuva osoitteesta: http://www.lintulanluostari.fi

Kuva osoitteesta: http://www.lintulanluostari.fi

Talkootyöt ovat olleet mitä milloinkin ja niitä on ollut suuri ilo tehdä. Tänään juhannuspäivänä on ollut hieman rauhallisempaa olemista ja mikäs siinä, kun aurinkokin on niin ihanasti porottanut. Pienen kävelylenkin jälkeen oli tiedossa löylyt ja peseytyminen vanhanajan eksotiikalla maustettuna puusaunassa. Niin, ja toki sitä uimassakin piti pulahtaa toistamiseen, kun talvitaljakin tuli heitettyä parisen viikkoa sitten Tarpianjokeen.

Valamon luostarin lähettyvillä sijaitseva lintukoto on todellinen helmi, josta myös mm. lintu- ja muut luontopongarit olisivat varmasti innoissaan. Eilen yksin lentelevä ja siippaansa perään huudellut kurki taisi vihdoinkin löytää puoliskonsa ja viisastunut nokkosperhonen päätti lopulta olla tulematta sisätiloihin useamman epäonnistuneen yrityksen jälkeen. Lintulassa on kuin luonnossa kotonaan ja jokaiselle aistille piisaa ihastuttavia ärsykkeitä eläinten laulun (myös hyttysten ininän), värikkäiden kukkien, päivänkehrän lämmön, aamukasteen tuoman tuoksun ja monen muun ihanan asian muodossa.

Photo by Maindo

Photo by Maindo

Jos satut suuntaamaan tänä kesänä, vaikka Jojensuuhun, ajelet muuten vaan Itä-Suomessa ja valtatietä nro 23, niin piipahda ihmeessä Lintulan Luostarissa lepuuttamassa silmiäsi kauniin luonnon keskellä ja nauttimassa kahvikupponen tai toinen poikettuasi luostarin matkamuistomyymälässä ja kirkossa. Tai mikäli mielit viettää retriitin omaisesti lomaa tai tehdä talkootöitä, niin suosittelen paikkaa koko sydämelläni. Lisää tietoa Lintulan Luostarista saat osoitteesta: www.lintulanluostari.fi.

Ihanaa ja ilontäyteistä valon ja keskikesän juhla-aikaa sinulle rakas lukija!

-Maindo xxx

%s Maindo Andem

Scroll To Top